Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók a tésztához:
7 db tojás
5 evőkanál kristálycukor
1 vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
0,5 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
1 dl étolaj
csipet só
A tészta elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és habosra felverjük, majd hozzáöntjük az olajat és elkeverjük. Ha ezzel kész vagyunk felverjük a csipet sóval a tojásfehérjéket és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is, amivel alaposan összekeverjük. Egy körülbelül 20 x 25 cm-es tepsit kikenünk fehér zsírral, megszórjuk liszttel, belesimítjuk a tésztát és előmelegített 175 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük, majd teljesen kihűtjük.
A túrókrém hozzávalói:
25 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
75 dkg túró
1 db narancs kifacsart leve
Elkészítése:
A margarint vagy a vajat a porcukorral habosra felverjük. A túrót egy szűrő segítségével átpasszírozzuk, hozzáöntjük a narancslevet és a margarinos keverékkel krémmé dolgozzuk. Ha kihűlt a tészta egyenletesen rákenjük a tetejére és kis időre hűtőbe helyezzük.
Zselé a tetejére és elkészítése:
8 dl szénsavas narancs ízű üdítő, 2 csomag tejszínes pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor (elhagyható)
Elkészítése:
5 dl narancs ízű üdítőt kimérjük és feltesszük forralni, a maradék üdítőben elkeverjük a pudingport és amikor már felforrt, tartalékra vesszük, beleöntjük az elkevert pudingot és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Langyosra hűtjük és a hűtőből kivett túrókrém tetejére öntjük. Vissza helyezzük a hűtőbe 2-3 órára, majd kis kockákra szeletelve kínáljuk.
Megjegyzés: bármilyen ízesítésű szénsavas üdítővel elkészíthetjük.