Omlós sajtos perecek


Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók 20-25 db-hoz:

25 dkg liszt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 db tojássárgája, 2 evőkanál tejföl, 12 dkg szobahőmérsékletű margarin, 1,5 mokkáskanál só, 0,5 mokkáskanál szódabikarbóna, továbbá a tetejére 1 db felvert tojás és reszelt trappista sajt 

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, elkeverjük benne a szódabikarbónát.

Hozzáadjuk a tejfölt, a margarint és a tojássárgáját majd egynemű tésztává dolgozzuk. Letakarva 30 percet konyhapulton pihentetjük. 

Enyhén lisztezett felületen 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd perec szaggatóval kiszaggatjuk. 

Sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatjuk, lekenjük tojással és egyenként belemártjuk a reszelt sajtba.

Előmelegített 180 fokos sütőben légkeveréssel 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...