Hozzávalók 20-25 db-hoz:
25 dkg liszt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 db tojássárgája, 2 evőkanál tejföl, 12 dkg szobahőmérsékletű margarin, 1,5 mokkáskanál só, 0,5 mokkáskanál szódabikarbóna, továbbá a tetejére 1 db felvert tojás és reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, elkeverjük benne a szódabikarbónát.
Hozzáadjuk a tejfölt, a margarint és a tojássárgáját majd egynemű tésztává dolgozzuk. Letakarva 30 percet konyhapulton pihentetjük.
Enyhén lisztezett felületen 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd perec szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatjuk, lekenjük tojással és egyenként belemártjuk a reszelt sajtba.
Előmelegített 180 fokos sütőben légkeveréssel 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.