Töltött paprika paradicsom mártássall

Igazi klasszikus, nagymama féle étel a töltött paprika paradicsom mártással, gyerekként szinte nem volt olyan, hogy a Nagymama ne készítse el az unokáknak akár egy hétköznapi ebédre vagy hétvégén. A suliban a menzán is szinte heti rendszerességgel készítették és ez a retro étel sohasem megy ki a divatból, hiszen egy jó háztartásban a mai napig megfőzzük és nosztalgiázva szívesen fogyasztjuk. 

Elkészítési idő: 40 perc 

Hozzávalók a paradicsom mártáshoz:

3 evőkanál liszt, 5 evőkanál olaj, 45 dkg sűrített paradicsom, só és cukor ízlés szerint

Hozzávalók a húsos töltelékhez: 

50 dkg sertés darált hús, 25 dkg rizs, 2 tojás, só, bors ízlés szerint, 2 kávéskanál pirospaprika, 8 db TV paprika

Elkészítése:

Egy serpenyőben az olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, majd kihűtjük és felengedjük 1 liter hideg vízzel. Megkevergetjük és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk és forrásig kevergetjük, amikor felforrt levesszük a tűzhelyről. 

Egy lábasban vizet forralunk és addig elkészítjük a tölteléket.

A darált húst egy nagyobb tálban összekeverjük a félig megfőtt rizzsel, a tojással, valamint a fűszerekkel.

Az így kapott masszát a kimagozott, megtisztított paprikákba töltjük.

Ha marad a töltelékből, vizes kézzel közepes gombócokat formázunk belőle és a forrásban lévő vízben 15-20 percig készre főzzük. Ha kifőztük a paradicsomos mártáshoz tesszük és együtt tálaljuk.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...