A sós hús és az édes gyümölcs párosítása elképesztően finom tud lenni, igazán szaftos, omlós és ha eddig még nem próbáltuk ki, akkor éppen itt az ideje.
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéskaraj, só, bors ízlés szerint, 30 dkg ananász kocka, 8 szelet jó minőségű sonka, 8 szelet trappista sajt, 10 dkg teavaj
Elkészítése:
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és egy serpenyőben a vajban mindkét oldalukat elősütjük. Ha ezzel elkészültünk a karajszeleteket egy tepsibe rakosgatjuk, a megmaradt vajat félretesszük. Az ananász lehet friss, lehet konzerv is, lényeg az hogy kisebb kockákra vágva a félretett vajon 2-3 percig pároljuk, majd a hússzeletekre halmozzuk körülbelül egyenlő mennyiségben. Ha ezzel megvagyunk ráteszünk egy-egy szelet sonkát és ennek a tetejére kerül még egy-egy szelet sajt. Előmelegített 160 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Köretnek kiválóan alkalmas a sült hasábburgonya és/vagy rizibizi.