Rántott patiszon

Elkészítési idő: 30 perc 

Hozzávalók 4 személyre:

2 darab patiszon, 4 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, ízlés szerint só, 4 dl étolaj a sütéshez 

Elkészítése:

A patiszonokat meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk és felszeleteljük. Egy tálba tesszük, majd besózzuk és állni hagyjuk 15 percet, hogy levet engedjen.

Amíg állni hagyjuk előkészítjük a lisztet egy kisebb tálban, ugyanígy a tojásokat és a zsemlemorzsát, majd így sorban beleforgatjuk mindegyikbe. Amikor ezzel kész vagyunk, felforrósítjuk az olajat és pár perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk mártásokkal, körettel. 

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...