Rántott patiszon

Elkészítési idő: 30 perc 

Hozzávalók 4 személyre:

2 darab patiszon, 4 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, ízlés szerint só, 4 dl étolaj a sütéshez 

Elkészítése:

A patiszonokat meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk és felszeleteljük. Egy tálba tesszük, majd besózzuk és állni hagyjuk 15 percet, hogy levet engedjen.

Amíg állni hagyjuk előkészítjük a lisztet egy kisebb tálban, ugyanígy a tojásokat és a zsemlemorzsát, majd így sorban beleforgatjuk mindegyikbe. Amikor ezzel kész vagyunk, felforrósítjuk az olajat és pár perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk mártásokkal, körettel. 

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...