Csillagtök, avagy patiszon krémleves

Elkészítési idő: 70 perc 

Hozzávalók 4 személyre:

2 db közepes méretű patiszon, 4 gerezd fokhagyma, 2 db nagyobb burgonya, 1 db tyúkhúsleves kocka, 8 dl hideg víz, só ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát és a tököt meghámozzuk és apró kis kockákra daraboljuk, a fokhagymát fokhagymatörővel átpasszírozzuk és hozzáadjuk, majd feltesszük egyenlőre kevesebb vízben párolni. Ha már megpuhultak felöntjük a többi vízzel és beledobjuk a leveskockát is. Amikor már felforrt, lehúzzuk a tűzről, alaposan összeturmixoljuk és ekkor sózzuk ízlés szerint, majd visszatesszük a tűzre és 2-3 percig még főzzük. Langyosan, illetve hidegen a legfinomabb. 

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...