Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg bőrösebb, szalonnásabb hús darálva, 25 dkg darált sertés comb, 2 evőkanál pirospaprika, 10 dkg félig megfőtt hosszú szemű rizs, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt kömény, só ízlés szerint, 8 darab savanyú káposzta levél, 30 dkg apró savanyú káposzta, 2 babérlevél
Elkészítése:
A megmosott, félig megfőtt rizshez hozzáadjuk a darált sertéshúsokat. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd ezeket is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint, megszórjuk a pirospaprikával és alaposan összekeverjük.
A hasáb káposztát ha szükséges kimossuk, majd levelire szedjük.
A megmaradt, tölteléknek fel nem használt káposztaleveleket feldaraboljuk és az apró káposztával együtt egy tetszőleges magasabb falú lábas aljára pakoljuk, ráhelyezzük a babérlevelet. A szépen leveleire szedett káposzta levelekbe töltjük az elkészített darált húsos masszát és óvatosan becsomagoljuk. Belerakjuk a megtöltött káposztákat a lábasba, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és 30-40 perc alatt megfőzzük. Pirospaprikával megszórt tejföllel tálaljuk.