Rántott hekkfilé

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg hekkfilé, ízlés szerint só, 5 db tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 2 db citrom leve, továbbá olaj a sütéshez 

Elkészítése:

A halat megmossuk, lecsepegtetjük. Tetszőleges méretűre daraboljuk, mindkét oldalát megsózzuk, meglocsoljuk a citrom levével és állni hagyjuk 30 percet. Amíg állni hagyjuk elkészítjük a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. Tányérokba adagoljuk a lisztet, a felvert tojásokat és a zsemlemorzsát. Ha letelt az idő a halszeleteket bepanírozzuk először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba és végül a zsemlemorzsába. 

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat közepes lángon és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlővel ellátott tálcára szedjük őket. Ízlés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk.

Vaníliás csigák

Elkészítési idő: 2 óra  Hozzávalók a tésztához : 60 dkg liszt  2,5 dkg élesztő  1 mokkáskanál só  3 evőkanál kristálycukor  10 dkg margarin ...