Rántott hekkfilé

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg hekkfilé, ízlés szerint só, 5 db tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 2 db citrom leve, továbbá olaj a sütéshez 

Elkészítése:

A halat megmossuk, lecsepegtetjük. Tetszőleges méretűre daraboljuk, mindkét oldalát megsózzuk, meglocsoljuk a citrom levével és állni hagyjuk 30 percet. Amíg állni hagyjuk elkészítjük a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. Tányérokba adagoljuk a lisztet, a felvert tojásokat és a zsemlemorzsát. Ha letelt az idő a halszeleteket bepanírozzuk először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba és végül a zsemlemorzsába. 

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat közepes lángon és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlővel ellátott tálcára szedjük őket. Ízlés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...