Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg hekkfilé, ízlés szerint só, 5 db tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 2 db citrom leve, továbbá olaj a sütéshez
Elkészítése:
A halat megmossuk, lecsepegtetjük. Tetszőleges méretűre daraboljuk, mindkét oldalát megsózzuk, meglocsoljuk a citrom levével és állni hagyjuk 30 percet. Amíg állni hagyjuk elkészítjük a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. Tányérokba adagoljuk a lisztet, a felvert tojásokat és a zsemlemorzsát. Ha letelt az idő a halszeleteket bepanírozzuk először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba és végül a zsemlemorzsába.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat közepes lángon és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlővel ellátott tálcára szedjük őket. Ízlés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk.