Tepertőkrém házilag

Elkészítési idő: 40 perc 

Hozzávalók 4-6 személyre:

25 dkg tepertő, 5 db főtt tojás, 0,5 fej vöröshagyma, 1 kisebb fej lilahagyma, 3 evőkanál tejföl, 1,5 evőkanál mustár, só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A tepertőt ledaráljuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vörös- és lilahagymát, majd a tejfölt és a mustárt is. Az eddig elkészített tepertős masszát alaposan összekeverjük. 

A megfőtt tojásokat egy nagyobb reszelőn lereszeljük és ezt is hozzáadjuk. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy villa segítségével már most csak óvatos mozdulatokkal összekeverjük, hogy azért ne törjük a tojás darabkákat pépesre és ha még elég masszívnak látjuk, ha nem könnyen kenhető, akkor még plusz tejföllel lazíthatunk rajta. Friss puha kenyérre kenve, friss zöldségekkel kínáljuk.

Vaníliás csigák

Elkészítési idő: 2 óra  Hozzávalók a tésztához : 60 dkg liszt  2,5 dkg élesztő  1 mokkáskanál só  3 evőkanál kristálycukor  10 dkg margarin ...