Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 20 db közepes méretű palacsintához:
35 dkg liszt, 8 dl tej, 5 db tojás, 10 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 csipet só, 1 citrom reszelt héja, olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a tojások sárgáját, az olvasztott vajjal, a porcukorral és a sóval alaposan kikeverjük. A lisztet beleszitáljuk és a tejet is hozzáöntjük. Robotgép segítségével szep simára keverjük a masszát, majd percet állni hagyjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd egy kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Egy serpenyőt 1 teáskanál mennyiségű olajjal megkenünk, felforrósítjuk és egy közepes merőkanál mennyiségű tésztát csurgatunk bele. első adag tésztát. Ugyanúgy sütjük ki ezt a fajta palacsintát, mint a hagyományosat csak itt annyi a különbség, hogy csak az egyik oldalát sütjük meg. A kisütött palacsintákat a sült oldalukkal lefelé egy tányérba helyezzük sorban. Kihűtjük és minden darabot egyenlően megkenjük a töltelékkel. Felszeleteljük, mint egy tortát, porcukorral meghintve tálaljuk.
A túró töltelék hozzávalói:
25 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A túrót, a mascarponét, a porcukrot alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a habtejszínt és a citrom levét. Robotgéppel, igazán jó krémes állagúra keverjük.
