Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertésmáj, 2 evőkanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, 2 teáskanál majoránna, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A májból az ereket eltávolítjuk, ha a hártyája rajta van akkor lehúzzuk róla, megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor jól megpárolódott a hagyma akkor rátesszük a csíkokra vágott májat, majd mindkét oldalát kevergetve megpirítjuk pár perc alatt, nem szabad sokáig, mert a máj hajlamos megkeményedni, minél tovább sütjük és a sóval is vigyázni kell, mert attól is megkeményedik. De enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk majoránnával, felöntjük kevés vízzel és teljesen puhára pároljuk. Általában főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Tipp: ha valaki nagyon szereti a csípőset, nyugodtan tehet bele erős paprikát, még zamatosabb ízt ad neki.
Tipp: a májat nem szabad megmosni csak kimondottan száraz papírtörlővel megtörölni, mert attól is megkeményedik
Tipp: ha azt tapasztaljuk, hogy esetleg keserű a máj, akkor cukrot használhatunk, bár furán hangzik de eltünteti a kesernyés ízét, anélkül, hogy édes ízt adna neki.