Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet karaj, 4 szelet sonka, 4 szelet trappista sajt, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 db tojás, só, bors ízlés szerint, a sütéshez 1 l étolaj
Elkészítése:
A karajt kiklopfoljuk, hogy egyforma vastagságúak legyenek, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát és hagyjuk állni 20 percet. Mindegyik karajszelet közepére helyezünk egy szelet sonkát, a sonka tetejére pedig 1 szelet trappista sajtot. Az egyik szélétől kiindulva elkezdjük feltekerni a húst jó szorosan és ha szükséges, akkor szúrjuk össze a széleit fogpiszkálóval. Ha mindegyik hús tekerccsel megvagyunk, akkor a hagyományos módon panírozzuk. Először lisztbe, majd tojásba végül zsemlemorzsába forgatjuk őket.
Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat körülbelül 160 fokra és közepes lángon aranybarnára sütjük. Ha langyosra hűltek eltávolítjuk belőlük a fogpiszkálókat és felkarikázva tálaljuk. Köretként készíthetünk hozzá rizibizit, sült hasábburgonyát és ízlés szerint salátával tálaljuk.