Sajtos-szezámmagos perecek

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 35-40 darab perechez:

50 dkg liszt, 2 db tojássárgája, 10 dkg zsír, 15 dkg margarin, 0,5 csomag sütőpor, 10 dkg reszelt trappista sajt (a tésztába), 5 evőkanál natúr joghurt, 2 csapott teáskanál só, 1 db tojás a kenéshez, reszelt trappista sajt a tetejére, esetleg szezámmag, chia mag, köménymag ízlés szerint.

Elkészítése:

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, majd 2 órára frissen tartó fóliába csomagolva hűtőben tesszük. 2 óra múlva lisztezett felületen kinyújtjuk körülbelül 1 cm vastagságúra, perec alakú szaggatóval kiszúrjuk. Amikor a kiszúrással végeztünk, a pereceket tojással lekenjük, majd reszelt sajtba, köménybe, szezámmagba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Előmelegített sütőben 170 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...