Aki rajong az olasz konyháért, akkor számára biztosan ismerős a gnocchi. A kis nudlikra hasonlító tészta könnyedén elkészíthető otthonunkban is és isteni paradicsomos szósszal szinte Olaszországban érezhetjük magunkat.
Elkészítési idő: 50 perc
Paradicsomszószos-sajtos gnocchi hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt, 3 db burgonya, 2 db tojás
Hozzávalók a paradicsomszószhoz:
25 dkg paradicsompüré, 2 evőkanál olívaolaj, 1 dl víz,
1 teáskanál oregánó, 1 teáskanál bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, só, bors ízlés szerint, 2 db csiperke gomba
Tetejére:
10 dkg mozzarella sajt, 10 dkg parmezán sajt
Elkészítése:
Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, megfőzzük a burgonyákat, villával összetörjük majd kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a tojást és a lisztet, összegyúrjuk és egész kicsi hosszúkásabb ovális formájú tésztává formázzuk őket, íme kész is a gnocchi tészta. Egy lábasban vizet forralunk ismét és kifőzzük a tésztát körülbelül 10 perc alatt akkor tudjuk, hogy megfőttek, ha már feljönnek a víz tetejére a kis gombócok.
Egy serpenyőbe beletesszük a paradicsomszósz összes hozzávalóját, a gombát felszeleteljük és azt is beletesszük, majd közepes lángon 20-25 perc alatt készre főzzük.
Tetejét sajtokkal megszórjuk és még melegen tálaljuk