Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
2 fej kisebb karfiol, 6 db tojás, 20 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, ízlés szerint só, 8 dl étolaj
Elkészítése:
Rózsáira szedjük a karfiolokat, majd bő, sós vízben előfőzzük de vigyázva, hogy ne főzzük túl, mert akkor nagyon könnyen szétesik, tehát körülbelül forrástól számított 7-8 perc alatt enyhén roppanósra főzzük. Ha megfőttek, langyosra hűtjük. Ezután következik a panírozás a következő módon.
Kiöntjük a lisztet egy kisebb tálba, egy másik magasabb falú tálban a tojásokat összekeverjük a zsemlemorzsával, picit ha szükséges még ezt is megsózzuk. Közben már közepes lángon felforrósítjuk az olajat és már a tojásos masszából kivéve, az olajba helyezzük és aranybarnára sütjük őket. Készíthetünk hozzá mártásokat, köreteket de majonézzel találva is kitűnő.