Rántott karfiol

Elkészítési idő: 40 perc 

Hozzávalók 4 személyre:

2 fej kisebb karfiol, 6 db tojás, 20 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, ízlés szerint só, 8 dl étolaj 

Elkészítése:

Rózsáira szedjük a karfiolokat, majd bő, sós vízben előfőzzük de vigyázva, hogy ne főzzük túl, mert akkor nagyon könnyen szétesik, tehát körülbelül forrástól számított 7-8 perc alatt enyhén roppanósra főzzük. Ha megfőttek, langyosra hűtjük. Ezután következik a panírozás a következő módon. 

Kiöntjük a lisztet egy kisebb tálba, egy másik magasabb falú tálban a tojásokat összekeverjük a zsemlemorzsával, picit ha szükséges még ezt is megsózzuk. Közben már közepes lángon felforrósítjuk az olajat és már a tojásos masszából kivéve, az olajba helyezzük és aranybarnára sütjük őket. Készíthetünk hozzá mártásokat, köreteket de majonézzel találva is kitűnő.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...