Elkészítési idő: 2,5 óra
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg krumpli, 50 dkg sertés lapocka , 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 3 kisebb fej vöröshagyma, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 1 teáskanál kömény, só, zsír, pirospaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát forró zsíron pároljuk üvegesre, hozzáadjuk a pirospaprikát, de arra ügyeljünk, hogy ne égjen meg. Tegyük bele a megmosott, 2 centis kockákra vágott húst és fehéredésig kevergetjük. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, és mehet bele a felszelt paradicsom és paprika is.
Kis lángon addig főzzük a húst, amíg közepesen puha nem lesz, ez körülbelül másfél óra. Ekkor tegyük bele a karikákra vágott répát, a köményt, sózzuk és esetleg borsozzuk ízlés szerint. Ha szeretjük csípős paprikával még pikánsabbá tehetjük. Ismét öntsünk hozzá vizet, amikor már a zöldség is majdnem puha, tegyük bele a kockákra vágott krumplit, és főzzük készre. Tálalás előtt hagyjuk állni 5-10 percig, majd még forrón tálaljuk.