Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 12 darabhoz:
50 dkg finomliszt, 0,5 csomag sütőpor, 1 csipet só, 2 evőkanál kristálycukor, 10 dkg olvasztott vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 4 db egész tojás, 2,5 dl tej, 2 dl víz, pici olaj a sütő kenéshez
Elkészítése:
A száraz anyagokat, azaz a sütőport, a lisztet, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük. A cukrot egy tálban kikeverjük az olvasztott vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojásokat, majd a tejet és végül a sütőporos lisztet is és kézi habverő segítségével csomómentesre dolgozzuk. 10 percet pihentetjük, amíg pihen a tészta felmelegítjük a gofrisütőt, enyhén kiolajozzuk és kanál segítségével eloszlatjuk benne a tésztát, 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, rácson hagyjuk langyosra hűlni. Ízlés szerint lekvárral, mogyorókrémmel, gyümölcsökkel, pudinggal, tejszínhabbal esetleg csokiöntettel tálaljuk.