Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1,50 kg perzselt bőrös karikapecsenye, 8 gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors ízlés szerint, 25 dkg sertészsír, 1 dl víz
Elkészítése:
Egy tepsibe helyezzük a karikapecsenyét és a bőrös részeinél beirdaljuk több helyen is de nem vágjuk át teljesen. A vastagabb húsos részeinél viszont bevágjuk, hogy jobban áttudjon sülni.
Ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal, a bevagdosott részekbe fokhagymát helyezünk el, majd mindkét oldalát megkenjük zsírral és alálocsoljuk a vizet is. Alaposan lefedjük alufóliával és előmelegített 180 fokos sütőben egyenlőre csak megpároljuk, ez körülbelül 1- 1,5 óra. Amikor a hús már jól megpárolódott, eltávolítjuk a fóliát, majd tovább már 200 fokra emelve a hőmérsékletet aranybarnára, bőrét ropogósra sütjük. Tálalhatjuk hasábburgonyával, zöldségekkel, lila hagymával.