Császármorzsa

Elkészítési idő: 90 perc 

Hozzávalók 4 személyre: 

10 dkg búzadara, 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 3 db tojás, 10 dkg kristálycukor, 2 evőkanál citromlé 

A sütéshez szükségünk lesz 4 evőkanál vajra vagy margarinra, a díszítéshez porcukor és sárgabaracklekvár.

Elkészítése:

A búzadarát és a lisztet összekeverjük majd ráöntjük a tejet, elkeverjük az 1 evőkanál liszttel és 1 órát állni hagyjuk, hogy a búzadara jól megszívja magát a tejjel.

Ha letelt az idő, a tojásokat ketté választjuk, a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a tejes keverékhez. A tojások fehérjét egy csipet sóval és a citromlével kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan hozzákeverjük a masszához.

A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben és beleöntjük a masszát. Egy fakanállal folyamatosan kevergetjük, amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. Ez a sütési idő 30 percbe is telhet! A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg bármilyen ízű lekvárral tálaljuk.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...