Hercegnő süti

Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók a tésztához: 

5 db tojás, 5 evőkanál víz, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg finomliszt, 1 teáskanál sütőpor

Elkészítése:

Egy 35 x 25 cm-es tepsi alját vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk vagy sütőpapírt teszünk az aljára. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.

Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.

A masszát a tepsibe simítjuk. Előmelegített 175 fokos sütőbe toljuk és 25 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt tetszőleges méretű pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.

Puncskrém hozzávalók:

6 db tojássárgája, 20 dkg cukor, 5 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál liszt, 1/2 teáskanál rózsaszín ételfesték, 20 dkg puha vaj, 1 evőkanál rum (elhagyható) 

Elkészítjük a puncskrémet:  

A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és belekeverjük a lisztet. Gőz fölött felfőzzük, amíg be nem sűrűsödik. Belekeverünk 1/2 teáskanál rózsaszín ételfestéket és teljesen kihűtjük, majd belekeverünk 20 dkg vajat és 1 evőkanál rumot (elhagyható) 

A kis korongokat a kész krémmel megkenjük, a tetejét díszítőcső segítségével díszíthetjük, esetleg díszítő cukorkákat is tehetünk rá.

Brownie keksz

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 20 db-hoz: 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé 2 db egész tojás  8 dkg vaj vagy margarin 15 dkg darált barnacuko...