Elkészítési idő: 2,5 óra
Hozzávalók 4 személyre:
6 szelet sertéskaraj,1,5 evőkanál liszt, 1 db fehér paprika, 1 db paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 közepes fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, 30 dkg zöldbab, 50 dkg penne tészta, só, bors, őrölt kömény ízlés szerint, 15 dkg füstölt szalonna.
Elkészítése:
A karaj mindkét oldalát klopfoljuk, majd sóval, borssal fűszerezzük,. A szalonnát serpenyőben megsütjük, közben a szalonna darabokat kivesszük belőle és a zsiradékban a karajszeletek mindkét oldalát megkapatjuk. Amikor kis színt kaptak, átrakjuk őket egy tányérba. A hagymát, a félbevágott paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát ugyanebben a zsiradékban megdinszteljük, majd felöntjük fél liter vízzel, visszatesszük a szalonna darabokat és a karajszeleteket, őrölt borssal, sóval ízesítjük, majd lefedve 45 percig főzzük. Közben sós forrásban lévő vízben kifőzzük a penne tésztát. A megfőtt húshoz hozzáadjuk a zöldbabot, és még 10 percig együtt főzzük, majd a tejfölben elkevert lisztet is beleöntjük, megszórjuk pirospaprikával és még így 1-2 percig összefőzzük.
