Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg pontyszelet, 2 db pontyfej, 2 db ponty farokrész, 2 fej vöröshagyma, 1 db nagyobb igazán méreg erős hegyes- vagy alma paprika, 2 evőkanál pirospaprika, 2 db halászlékocka, 4 evőkanál étolaj, só ízlés szerint, 3-4 liter hideg víz
Elkészítése:
A vöröshagymákat apróra vágjuk és az olajon egy serpenyőben megdinszteljük, majd elzárjuk alatta a lángot és megszórjuk pirospaprikával. Átöntjük egy lábasba és felöntjük 3,5 liter hideg vízzel, hozzáadjuk a pontyfejeket és a farokrészeket. Megsózzuk, beletesszük a halászlékockákat, így főzzük lassú tűzön 1 órát. Amikor megfőttek a fejek, a farokrészek akkor kivesszük őket a léből, leszedjük róluk a húst és átpasszírozzuk.
A halszeleteket és az átpasszírozott húst visszatesszük a levesbe és hozzáadjuk a méreg erős paprikát és ha szükséges akkor pótoljuk az elfőtt levet. Ha minden belekerült még így 20-25 percig főzzük, illetve addig, amíg a halszeletek meg nem főnek. Friss ropogós kenyérrel, még forrón kiszedve tálaljuk.