Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók:
1 zsenge csirke egészben, 4 gerezd fokhagyma, 1 kisebb fej hagyma, 1 mokkáskanál őrölt bazsalikom, 1 mokkáskanál kakukkfű, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál bors, 4 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál pirospaprika, 3 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz
Elkészítése:
Az egész csirkét alaposan megtisztogatjuk, majd teljesen szárazra töröljük és belehelyezzük egy tepsibe. A fokhagymát és a vöröshagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a mézet és a mustárt is és mindent jól elkeverünk. Ezt az egyveleget beledörzsöljük a csirke bőrébe és belsejébe, meglocsoljuk olívaolajjal, majd alufóliával letakarjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, betoljuk a tepsit és 1 órát fólia alatt sütjük. Ha letelt az idő levesszük az alufóliát és 30 percet még egyik oldalára fordítva sütjük tovább de már 200 fokon, majd a másik oldalát, szintén 30 percig pirulni hagyjuk. Így lesz meseszép piros. Salátával vagy ízlés szerinti körettel tálaljuk.
