Mézes, mustáros grillcsirke

Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók: 

1 zsenge csirke egészben, 4 gerezd fokhagyma, 1 kisebb fej hagyma, 1 mokkáskanál őrölt bazsalikom, 1 mokkáskanál kakukkfű, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál bors, 4 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál pirospaprika, 3 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz 

Elkészítése:

Az egész csirkét alaposan megtisztogatjuk, majd teljesen szárazra töröljük és belehelyezzük egy tepsibe. A fokhagymát és a vöröshagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a mézet és a mustárt is és mindent jól elkeverünk. Ezt az egyveleget beledörzsöljük a csirke bőrébe és belsejébe, meglocsoljuk olívaolajjal, majd alufóliával letakarjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, betoljuk a tepsit és 1 órát fólia alatt sütjük. Ha letelt az idő levesszük az alufóliát és 30 percet még egyik oldalára fordítva sütjük tovább de már 200 fokon, majd a másik oldalát, szintén 30 percig pirulni hagyjuk. Így lesz meseszép piros. Salátával vagy ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Brownie keksz

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 20 db-hoz: 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé 2 db egész tojás  8 dkg vaj vagy margarin 15 dkg darált barnacuko...