Kinézetre olyan, mint egy puszedli pedig ez nem az, kívül ropogós belül pedig lágy és főleg nagyon csokis. Hasonlít a Brownie-hoz, a gyerekek nagy kedvence. Ebből az adagból körülbelül 40 darab jön ki.
Hozzávalók a masszához:
15 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé (legalább 50%-os), 20 dkg nádcukor, 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 1 teáskanál vanília eszencia (elhagyható) 37 dkg búzaliszt, 1 csomag sütőpor, 6 dkg holland kakaópor, 1 dl 2,8%-os tej
A külsejére szükség lesz:
5 dkg porcukorra, 5 dkg kristálycukorra
Elkészítése:
A csokoládét felolvasztjuk és kicsit hagyjuk visszahűlni.
A száraz anyagokat, a lisztet, a kakaót és az átszitált sütőport összekeverjük.
A vajat tálba tesszük és hozzáadjuk a nádcukrot, majd jól kikeverjük habverő segítségével. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot és összekeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és folytatjuk a keverést, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat is és a tejet is és ezt is összekeverjük.
2 órára a helyezzük a hűtőbe, mert elég ragacsos masszát kapunk, de ne aggódjunk, mire vége a 2 órás pihenőnek a hűtőben addigra jobb lesz az állaga. Ha letelt a 2 óra 2 db mélytányérba teszünk cukrot, egyikbe kristálycukrot, a másikba pedig porcukrot. A tésztából kis golyókat gyúrunk (körülbelül 3 dkg egy golyó) amit előbb a kristálycukorba, majd a porcukorba hempergetünk és sütőpapírral bélelt tepsire teszünk úgy, hogy kis helyet hagyjunk a golyók között.
160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, sütés után rácsra rakjuk őket hűlni, amíg hűlnek a külső részük ropogóssá válik.
