Elkészítési idő: 2,5 óra
Hozzávalók a tésztához:
1dkg szalalkáli, 6 db tojás, 30 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 30 dkg finomliszt, 1evőkanál kakaópor, 4 evőkanál tej, 1 vérnarancs aroma vagy piros ételfesték
A krémhez hozzávalók:
1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor
A tetejére hozzávalók:
10 dkg tortabevonó, 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tésztához 4 evőkanál tejben feloldjuk a szalalkálit. A tojások sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint és a feloldott szalalkálit. Jól kikavarjuk, végül a lisztet és a tojások keményre vert habját is belekeverjük.
A tésztát 3 felé vesszük. Az első sárga marad, a másodikhoz 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet adunk, a harmadikhoz a vérnarancsaromát vagy piros ételfestéket keverjük. A 3 lapot sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsiben, külön-külön kisütjük.
A krémhez a vaníliás pudingport megfőzzük a tejben. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémhez és megtöltjük vele a lapokat. Alulra a barna lap, középre a sárga, felülre a rózsaszínű kerül.
A felmelegített tortabevonóhoz hozzákeverjük az étolajat, amikor langyos, bevonjuk vele a sütemény tetejét. Pár órás pihentetés után hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk
