Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell, 2 csomag főtt, füstölt baconszalonna, 20 dkg reszelt trappista sajt, só, bors ízlés szerint, petrezselyem zöld, 4 evőkanál tejföl, 2 egész tojás
Elkészítése:
A húst kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint majd hagyjuk állni 30 percet.
A tejfölt a tojásokkal, a petrezselyemmel és a reszelt sajttal összekeverjük, majd a felkockázott húst is hozzáadjuk, összeforgatjuk.
Az őzgerincformát kikenjük pici zsírral, kibéleljük hosszában, szélében baconszalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. Az elkészített masszát belekanalazzuk a kibélelt formába és ráhajtjuk a lelógó szalonnákat, a tetejére is teszünk szalonnacsíkokat.
Előmelegített sütőben, 160 fokon, körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
Hercegnő burgonyával is tálalhatjuk, amelynek a következők a hozzávalói:
60 dkg burgonya , 2 evőkanál vaj, 1 teáskanál fehér bors, só ízlés szerint, 2 tojássárgája
Elkészítése:
A meghámozott és kockára vágott burgonyát megfőzzük, leöntjük a levét és jól áttörjük, a vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük. Hozzáadjuk a sót, a fehér borsot és a tojások sárgáját is, majd jó alaposan összedolgozzuk.
Jó krémes állagot kell, hogy kapjunk. Az elkészített masszát egy habzsákba kanalazzuk és tetszőleges alakú díszítőcsővel dió nagyságú halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokos sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna színt kap.