Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók a tésztához (körülbelül 16 darab):
30 dkg finomliszt, 15 dkg porcukor, 1 db tojás, 3 dl tej, 3 evőkanál vaj (olvasztott), 1 csomag sütőpor, 1 kávéskanál só (csapott), 1 csomag vaníliás cukor. A sütéshez 3-4 evőkanál vaj (olvasztott).
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a cukrot és a sót, még egy vaníliás cukrot is beletehetünk, csak az íze végett, majd kicsit átkeverjük habverővel.
A keverékhez hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, a tejet és keverjük csomómentesre. A jól ismert hagyományos palacsintatésztánál jóval sűrűbb tésztát kell, hogy kapjunk.
Ezt a verziót nem szükséges pihentetni de ha van plusz idő 1 órát pihentetjük, jót tesz neki a hűtő.
Egy nagy serpenyőben egy-két teáskanál vajat felolvasztunk, majd a tésztából körülbelül 15 cm-es átmérőjű köröket öntünk a serpenyőbe. A haladók egyszerre kettőt is süthetnek, ezért jó a nagy serpenyő. A fontos az, hogy közepes lángon kell sütni.
Mikor megjelennek a palacsinta tetején a buborékok, akkor egy határozott mozdulattal átfordítjuk.
Ezt addig ismételgetjük, amíg elfogy a tészta. Figyeljünk, hogy a serpenyőben mindig legyen olvasztott vaj, különben könnyen leragad.
Bármilyen sziruppal, gyümölccsel tálaljuk.
