Szilvás, fahéjas pite


Elkészítési idő: 60 perc

Piteforma 26 cm-es, hozzávalók 4 személyre: 

25 dkg liszt, 15 dkg szobahőmérsékletű margarin, 10 dkg kristálycukor, 3 egész tojás, 10-15 db szilva, 1 kávéskanál fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 csomag sütőpor 

Elkészítése

A tésztához a margarint és a cukrot jó alaposan keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásokat ezt is alaposan dolgozzuk el, végül kerül bele a liszt és sütőpor. Egy kevés vajjal kikenjük a piteformát, majd a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk és a tésztába nyomkodjuk, szórjuk meg a fahéjas vaníliás cukorral és előmelegített sütőben 160 fokon készre, aranybarnára sütjük, ha kihűlt porcukorral meghintve tálaljuk.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...