Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tehéntúró, 2 db tojás, 5 púpozott ek búzadara, 1 csipet só, 1 csapott ek cukor, 20 dkg zsemlemorzsa, 2.5 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz: 17 dkg tejföl, 4 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a túrót.)
2 órára a hűtőbe tesszük, majd addig kevés olajon, lassú tűzön megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Kezünkkel gombócokat formálunk a masszából és sós, forró vízben megfőzzük, körülbelül 10 perc alatt.
Ha megfőtt kiszedjük és a megpirított prézliben megforgatjuk.
Tejföllel és porcukorral tálaljuk.