30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 2 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, pici só
Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg túró, 5 dkg margarin, 2 tojássárgája, só, kapor ízlés szerint , 4 tojásfehérje kemény habbá verve, 25 dkg sótlan főtt burgonya (a burgonya azért kell bele, hogy napokig puhán tartja a tölteléket)
Hozzávalók a tetejére:
1 tojás, 1 evőkanál tejföl, kisebb mennyiségű tészta, ha rácsozni szeretnénk a tetejét (nem szükséges)
Elkészítése:
A tésztához a margarint a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk az 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt és a sót, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a burgonyát összetörjük, majd a többi hozzávalóval simára keverjük. A tésztára öntjük, a tetejét megkenjük 1 egész tojás és 1 evőkanál tejföl keverékével, majd a maradék tésztával rácsot készítünk a tetejére. 170 fokon, körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.