Sonkás-gombás pizza

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók a tésztához, 3 db 22-24 cm-es pizzához:

40 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 2 evőkanál olaj, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, pici cukor, 1 kávéskanál só, 1 dl langyos víz

Hozzávalók a feltéthez 3 db pizzához: 

2 evőkanál pizzaszósz (boltban vásárolt ízlés szerint) 16 db csiperke gomba, 15 dkg trappista sajt, 18 szelet pizza sonka, 2 evőkanál tejföl, 5 kisebb koktélparadicsom, 12 kisebb szeletre vágott édes vagy csípős paprika 

Elkészítése:

Langyos, cukros tejbe tesszük az élesztőt, 10 dkg lisztet hozzáadva felfuttatjuk és a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk a tésztát, majd 3 részre osztjuk és langyos helyen kelesztjük 30 percet. Ezt a tésztát előre is elkészíthetjük, úgy 4-5 órával előtte is de akkor folpakkba csomagolva hűtőben tároljuk és mielőtt felhasználjuk hagyjuk szobahőmérsékleten fél órát melegedni és gyönyörűen megkel. Mindhárom bucit kerekre formázzuk, tetszőlegesen vastagabb szélét formázunk, a pizzaszószt elkeverjük a tejföllel, megkenjük a masszával, rátesszük a sonkát, a megmosott, felszeletelt gombát, a paradicsomot, a paprikát és a sajtot és 25 perc alatt, 180 fokon készre sütjük.

Szalagos farsangi fánk

Elkészítési idő: 1,5 óra  Hozzávalók 25-30 darab fánkhoz: 70 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg friss élesztő, 5 evőkanál porcukor, 8 dkg margarin, ...