Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 4 személyre:
8 db egész tojás, 5 evőkanál cukor, 2 liter tej, 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A klasszikus madártej elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat.
A tojásfehérjékből 1 csipet sóval kemény habot készítünk.
Tűzálló edényben tejet forrósítunk, de nem forraljuk fel. A tojásfehérjéből kanállal galuskákat szaggatunk. A forró tejben néhány perc alatt kifőzzük őket, majd leszűrjük és tányérra tesszük.
A 2 liter tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. Közben a tojássárgákat 5 evőkanál cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadunk egy keveset a langyos tejből, és simára keverjük.
A tojássárgás krémet a vaníliás tejhez öntjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Tálba öntjük a madártejet belehelyezzük a kifőtt tojáshab-galuskákat, és lehűtjük.
Az elkészült madártejet ízlés szerint díszítjük.