Sárgabarackos sütemény

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók a tésztához: 25 x 30 cm-es tepsihez:

35 dkg finomliszt, 20 dkg kristálycukor, 5 db közepes tojás, 1,5 dl tej, 1 dl olaj, 1/2 csomag sütőpor

Hozzávalók a túrós töltelékhez:

35 dkg túró, körülbelül 3 evőkanál búzadara (a túró állagától függően), 1 db tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, + gyümölcs ízlés szerint, jelen esetben barack

Elkészítése:

A töltelék hozzávalóit összekeverjük és kis gombócokat formázunk belőle, a barackot megmossuk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, a tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporos lisztet, majd simára keverjük. Sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát, majd a túrógombócokat belehelyezzük, ugyanígy a barackot is.Előmelegített, 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, végezzünk tűpróbát!)

Kockákra szeletelve tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk kis porcukorral a látvány kedvéért - nálam ez elmaradt, mert enélkül is finom édes volt a sütemény.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...