Elkészítési idő:120 perc
Hozzávalók a tésztához 4 személyre:
35 dkg finomliszt, 2 dl tej, 1,5 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, 3 evőkanál cukor, 10 dkg vaj vagy margarin de zsírral is elkészíthető, 1 db tojássárgája a tésztába, 1 db tojás a kenéshez
Túrókrém hozzávalók:
25 dkg túró, 15 dkg mascarpone, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál porcukor, 1 dl habtejszín
A tészta elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóból tésztát dagasztunk és a duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel előkészítjük a habroló formákat, amiket bekenünk vajjal vagy bármilyen más zsiradékkal. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk körülbelül 5 mm vastagra és 2 cm-es csíkokra vágjuk, amiket a lekent habroló formákra tekerünk úgy, hogy a tészták szélei érintkezzenek. Ha elkészültünk minden darabbal, akkor sütőpapíros tepsire helyezzük pihenni még 15 percre. Addig a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd lekenjük őket felvert tojással, és mehetnek is a sütőbe, amíg szép pirosra nem sülnek. A tepsiből kivéve pár percig várunk, mert forrón nem nagyon lehet lehúzni a tésztákat a formáról.
Túrókrém elkészítése:
A túrót áttörjük egy szűrőn, hogy minél könnyebb krémet kapjunk és a többi hozzávalóval simára keverjük egy robotgép segítségével
A rolók elkészítése:
A kihűlt tésztákat elővesszük, a krémet egy habzsákba adagoljuk és megtöltjük vele a kelt tésztából készült rolókat. Óvatosan nyomjuk bele a krémet, nehogy szétszakadjon a tészta az illesztésnél. Ha a töltéssel kész vagyunk, megmosott, megszárított sárgarépa levelekkel díszíthetjük, így nagyon élethű kis süteményeket varázsolhatunk az ünnepi asztalra.
Tipp: ha nincs habroló formánk, akkor kartonból tölcsér alakú formákat készíthetünk, amit alufóliával körbetekerünk és erre is tökéletesen feltudjuk tekerni a tészta csíkokat
Tipp: ha még élénkebb narancs színt szeretnénk adni a tésztának, akkor 1-2 csepp narancssárga ételfestéket is csempészhetünk a felvert tojásba és így kenjük le őket.