A sertésoldalasból remek sültet tudunk készíteni. Nagyon finom, ha fűszeres pácba tesszük egy éjszakát, akár grillezhetjük is, de hagyományos módon sütőben sütve is isteni. A tökéletes sült oldalas hosszú órákat tölt a sütőben, mégpedig alacsony hőfokon sütve, így lesz puha, omlós és szaftos.
Az oldalas mellé süthetünk karikákra vágott burgonyát és vöröshagymát, így még finomabb lesz az összhang. Tálalhatunk hozzá még zöldségeket ízlés szerint.
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg sertésoldalas, 20 dkg sertészsír, 6 gerezd fokhagyma, só, bors ízlés
Elkészítése:
A sertésoldalast befűszerezzük sóval, borssal és megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel. A tepsi alját kikenjük a zsiradékkal, majd az oldalas darabokat is megkenjük, lefedjük alufóliával és behelyezzük a 150 fokra előmelegített sütőbe, körülbelül 50 perce. Ha letelt az idő, kivesszük a tepsit, levesszük róla az alufóliát és megfordítjuk a húsokat, majd újra sütőbe helyezzük 30-35 percre alufólia nélkül, majd gyönyörű pirosra sütjük.