Pico-Balla sütemény

Pico-Balla sütemény, a gyerekek hatalmas kedvence.

Hozzávalók a tésztához:

4 darab tojás (M-es), 1 tojássárgája (M-es), 7 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dkg búzaliszt, 0,5 csapott teáskanál sütőpor, 2 csepp folyékony ételszínezékek (tetszés szerint)

Hozzávalók a tejszínes krémhez:

6 dl hideg habtejszín, 2 tasak Expressz Zselatin fix, kb. 5 dkg cukor, 1 db citrom leve, 1 tasak citromhéj, 2 csepp folyékony ételszínezékek (tetszés szerinti)

Hozzávalók a díszítéshez: 10 dkg porcukor, 1-2 evőkanál citromlé, folyékony ételszínezékek, körülbelül 10 dkg Haribo Pico-Balla gumicukor 

Elkészítése: 

A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük, közben a sütőt előmelegítjük.

A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát 2 részre osztjuk, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük. A tészta egyik felét a tepsi hátsó részében elkenjük, a másik adagot egyenletesen elkenjük a tepsi első részében, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő körülbelül 20 perc, tepsi mérete: 40 x 30 cm

A piskótalapot rögtön leválasztjuk a tepsiről, és egy darab sütőpapírra borítjuk. A süteményt sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.

Tejszínes krém elkészítése:

A tejszínt a zselatin fix-szel és a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a citromlevet és a reszelt citromhéj-at. A tejszínes krémet két részre osztjuk, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük.

Lehúzzuk a piskótalapról a sütőpapírt, és a lapot megfordítjuk. A krémet színek szerint szétválasztva elkenjük a piskótalapon, közben a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:

A porcukrot és a citromlevet mázzá keverjük, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük (esetleg felosztjuk). A gumicukrot elosztjuk a cukormázon, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. A piskótatekercset tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...