Elkészítési idő: 1 óra
A tepsi mérete 30 x 40 cm.
A piskóta hozzávalói:
8 egész tojás, kristálycukor, 1/2 csomag sütőpor, víz, olaj, finomliszt, 30-40 dkg kimagozott meggy
A piskóta elkészítése:
8 db egész tojásnak lemérjük a súlyát és amennyi a tojás súlya annyi cukrot adunk hozzá és annyi evőkanál vizet, ahány darab a tojás, tehát ebben az esetben 8 kanál. Ezt jól felverjük 5 percig robotgéppel, majd ehhez adunk 1/2 csomag sütőport és körülbelül 0,5 dl olajat, majd annyi súlyú lisztet amennyi volt a tojás súlya és ezt már óvatosan keverjük össze kézi habverővel.
Az elkészült masszát a tepsibe öntjük, a tetején elszórjuk a kimagozott meggyet és előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük, körülbelül 25-30 perc alatt. Az elkészült meggyes piskótát hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd felszeleteljük és porcukorral hintve tálaljuk.