A legegyszerűbb és a leggyorsabban elkészíthető sütemény, a kevert sütemény. Egyáltalán nem bonyolult, bármikor kivitelezhetőek, pontosan azért mert a neve is azt mutatja, hogy csak össze kell keverni. Tökéletes egy hirtelen befutott vendégsereg vagy egy baráti összejövetel megkínálására. Kevés alapanyag szükséges az összeállításához és bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Elkészítési idő: 60 perc
25 x 30 cm-es tepsihez
Hozzávalók 4 személyre:
35 dkg liszt, 2,5 dl habtejszín, 20 dkg kristálycukor, 6 db nagyobb tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál citromlé, 1-1,5 dl tej (függ a tészta sűrűségétől, ne legyen híg, de sűrű sem), ízlés szerint bármilyen gyümölcs, a tetejére a szóráshoz porcukor
Elkészítése:
A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kikeverjük 5-6 perc alatt, majd hozzáadjuk a tejszínt és azzal együtt tovább verjük. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, a hozzáadjuk a tejet és kézi habverő segítségével óvatosan de alaposan összedolgozzuk.
A tésztát a tepsibe igazgatjuk és az ízlés szerint választott gyümölcsökkel megszórjuk.
A tepsit kivajazzuk, megszórjuk liszttel és előmelegített 160 fokos sütőben körülbelül 35-40 percig sütjük, de a biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát. Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből és jól kihűtjük, majd felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.