Sült burgonya kolbásszal, tepsiben sütve

Elkészítési idő: 60 perc 

Hozzávalók 6 személyre:

1,5 kg burgonya, 3 kisebb fej vöröshagyma, só, bors, majoránna ízlés szerint, 1 dl étolaj, 3 pár debreceni kolbász 

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és hasáb szeletekre vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. 

Tepsibe tesszük őket és jól összekeverjük, majd fűszerezzük a megadott fűszerekkel ízlés szerint. Meglocsoljuk étolajjal és jól összeforgatjuk az egészet.

Előmelegített 160 fokos sütőben 30 perc alatt félkészre sütjük, ha esetleg levet eresztett azt leöntjük róla.

A kolbászokat karikára vágjuk és még 20 percet együtt sütjük, majd forrón kiszedve tálaljuk.

Szalagos farsangi fánk

Elkészítési idő: 1,5 óra  Hozzávalók 25-30 darab fánkhoz: 70 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg friss élesztő, 5 evőkanál porcukor, 8 dkg margarin, ...