Méteres sütemény


Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók a tésztához:

2 őzgerincformához:, 4 tojás, 20 dkg porcukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl langyos víz, 25 dkg sima liszt, 1/2 csomag sütőpor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Hozzávalók a krémhez: 

27 dkg puha vaj, 16 dkg porcukor, 3 evőkanál rum, 1 csomag puncs ízű pudingpor, 5 evőkanál kristálycukor, 0,5 liter tej

Hozzávalók a tetejére: 

 25 dkg ét- vagy tejcsokoládé, 1 evőkanál olaj

A tészta elkészítése:

A tojásokat egyben a porcukorral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet, majd végül a sütőporral elkevert lisztet. Kétfelé vesszük a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Kivajazott őzgerincformában egyenként megsütjük így 1 rúd sárga és 1 rúd barna tésztát kapunk. Előmelegített 160°C légkeveréses sütőben 20-25 percig sült. 

A krém elkészítése:

A pudingport simára keverjük kis tejjel, majd a többi tejjel és a 4 evőkanál kristálycukorral megfőzzük. Kihűtjük.

A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a rumot, majd ehhez a vajas krémhez hozzákeverjük a kihűlt pudingot is és géppel szép sima krémmé keverjük

A kihűlt tésztát a gerincek mentén felszeleteljük. Majd a szeleteket állítva megkenjük a krémmel a következőképpen: 1 szelet sárga tészta, krém, 1 szelet barna tészta, krém, ismét 1 szelet sárga tészta, krém, 1 szelet barna tészta, krém és így tovább felváltva, míg el nem fogy. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, majd bevonjuk vele a süteményt.

Hűtőbe tesszük dermedni, majd ferdén szeleteljük.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...