Grízpuding málnazselével


Elkészítési idő: 45 perc, hozzávalók 4 személyre 

A málnazselé hozzávalók:

20 dkg málna, 8 dkg porcukor, 1 evőkanál porzselatin, 0,5 dl víz

A málnazselé elkészítése:

A málnát turmixgépbe pépesítjük, majd egy szűrő segítségével átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe, majd hozzáadjuk a porcukrot és elkeverjük. A zselatint hideg vízben megduzzasztjuk 10 perc alatt, majd mikróban felforrósítjuk és a málnához keverjük.

A grízpuding hozzávalók:

8 dl tej, 8 dkg búzadara, 3 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál bourbon vaníliaaroma, 4 db tojás, csipet só

A grízpuding elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk a tojássárgákat összekeverjük a cukrokkal, hozzáadunk egy kevés tejet és csomómentesre keverjük.

A maradék tejet beleöntjük egy lábasba, miután felforrt beleszórjuk a búzadarát, hozzáadjuk a vanília aromát és folyamatos kevergetéssel 2-3 percig főzzük. Hozzáöntjük a tojássárgás masszát és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd levesszük a tűzről. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a forró krémbe.

Elkészítése:

A málnazseléből a poharak aljába töltünk egy keveset, tehetünk bele egész szem málnákat is, majd 20 percre hűtőbe helyezzük, hogy teljesen megdermedjen. 20 perc után kivesszük a hűtőből, grízpudingot kanalazunk a zselé tetejére és újra hűtőbe tesszük. Ízlés szerint egész málnákkal díszítjük, majd hűtve tálaljuk.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...