A málnazselé hozzávalók:
20 dkg málna, 8 dkg porcukor, 1 evőkanál porzselatin, 0,5 dl víz
A málnazselé elkészítése:
A málnát turmixgépbe pépesítjük, majd egy szűrő segítségével átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe, majd hozzáadjuk a porcukrot és elkeverjük. A zselatint hideg vízben megduzzasztjuk 10 perc alatt, majd mikróban felforrósítjuk és a málnához keverjük.
A grízpuding hozzávalók:
8 dl tej, 8 dkg búzadara, 3 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál bourbon vaníliaaroma, 4 db tojás, csipet só
A grízpuding elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk a tojássárgákat összekeverjük a cukrokkal, hozzáadunk egy kevés tejet és csomómentesre keverjük.
A maradék tejet beleöntjük egy lábasba, miután felforrt beleszórjuk a búzadarát, hozzáadjuk a vanília aromát és folyamatos kevergetéssel 2-3 percig főzzük. Hozzáöntjük a tojássárgás masszát és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd levesszük a tűzről. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a forró krémbe.
Elkészítése:
A málnazseléből a poharak aljába töltünk egy keveset, tehetünk bele egész szem málnákat is, majd 20 percre hűtőbe helyezzük, hogy teljesen megdermedjen. 20 perc után kivesszük a hűtőből, grízpudingot kanalazunk a zselé tetejére és újra hűtőbe tesszük. Ízlés szerint egész málnákkal díszítjük, majd hűtve tálaljuk.