Kínai sült tészta, szezámmagos csirkemellel


Az ázsiai ízek szerelmeseinek szeretettel ajánljuk a receptet, néha izgalmas belekóstolni más nemzetek ételibe de még izgalmasabb elkészíteni őket. Különleges ízvilágú sült tészta zöldségekkel és ropogós szezámmagos csirkével. Könnyen a kedvencünkké válhat az ízvilága és a könnyedsége miatt, feldobhatjuk vele a hétköznapokat és elvarázsolhatjuk vele a hétvégi vendégeket is. 


Elkészítési idő: 90 perc

A sült tészta hozzávalói:

25 dkg spagetti tészta, 2 db sárgarépa,1 kisebb fej vöröshagyma, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 db káposztalevél vagy salátalevél, 2 gerezd fokhagyma, só, bors ízlés szerint, 0,5 dl szójaszósz, 1 evőkanál olívaolaj vagy étolaj 

A csirkemell bunda hozzávalói:

5 evőkanál liszt, 0,5 csomag sütőpor, só ízlés szerint, 2 evőkanál olaj, 150 ml víz, 40 dkg csirkemell 

Szezámmagos szósz hozzávalói:

2 evőkanál méz, 4 evőkanál ketchup, 3 evőkanál szezámmag

A sült tészta elkészítése:

A sárgarépát vékony lapokra, a vöröshagymát kisebb cikkekre, a káposztaleveleket kisebb négyzetekre vágjuk. A spagetti tésztát kisebb darabba törjük és serpenyőben olajon megpirítjuk úgy, hogy pici barna színt kapjon, majd kiszedjük a serpenyőből. A megmaradt olajon megpároljuk a sárgarépát és a hagymát és pár perccel később hozzáadjuk a káposztát vagy a salátát, majd sózzuk, borsozzuk.

Közben forrásban lévő sós vízben kifőzzük a megpirított tésztát, majd leszűrjük., és rászedjük a zöldségekre. A serpenyőben lévőket visszatesszük a tűhelyre, majd meglocsoljuk a szójaszósszal, alaposan átforgatjuk, miközben jól összefőnek az ízek, lefedjük és pár percet állni hagyjuk.

A csirkemell bunda elkészítése: 

A hozzávalókat alaposan kikeverjük csomómentesre és egy egész sűrű palacsinta tésztát kapunk, amit félreteszünk 10 percre pihenni.

A szósz elkészítése:

A mézet összekeverjük a ketchuppal és a szezámmaggal, állni hagyjuk.

A csirkemell elkészítése:

A csirkemellet tetszőlegesen kisebb csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd megsózzuk. Elővesszük az elkészített bundának való masszát és beleforgatjuk mindet. Egy serpenyőben felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Amikor kisültek, megforgatjuk a szezámmagos szószban. Ha mindennel kész vagyunk, akkor a tésztából és a bundázott csirkemellből is vegyesen, tányérokra szedve tálaljuk.

Tipp: bármilyen más zöldséget is párolhatunk a tésztához, mint például brokkoli, karfiol, új hagyma, paradicsom, természetesen ízlés szerint, ki mivel szereti.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...