A sült tészta hozzávalói:
25 dkg spagetti tészta, 2 db sárgarépa,1 kisebb fej vöröshagyma, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 db káposztalevél vagy salátalevél, 2 gerezd fokhagyma, só, bors ízlés szerint, 0,5 dl szójaszósz, 1 evőkanál olívaolaj vagy étolaj
A csirkemell bunda hozzávalói:
5 evőkanál liszt, 0,5 csomag sütőpor, só ízlés szerint, 2 evőkanál olaj, 150 ml víz, 40 dkg csirkemell
Szezámmagos szósz hozzávalói:
2 evőkanál méz, 4 evőkanál ketchup, 3 evőkanál szezámmag
A sült tészta elkészítése:
A sárgarépát vékony lapokra, a vöröshagymát kisebb cikkekre, a káposztaleveleket kisebb négyzetekre vágjuk. A spagetti tésztát kisebb darabba törjük és serpenyőben olajon megpirítjuk úgy, hogy pici barna színt kapjon, majd kiszedjük a serpenyőből. A megmaradt olajon megpároljuk a sárgarépát és a hagymát és pár perccel később hozzáadjuk a káposztát vagy a salátát, majd sózzuk, borsozzuk.
Közben forrásban lévő sós vízben kifőzzük a megpirított tésztát, majd leszűrjük., és rászedjük a zöldségekre. A serpenyőben lévőket visszatesszük a tűhelyre, majd meglocsoljuk a szójaszósszal, alaposan átforgatjuk, miközben jól összefőnek az ízek, lefedjük és pár percet állni hagyjuk.
A csirkemell bunda elkészítése:
A hozzávalókat alaposan kikeverjük csomómentesre és egy egész sűrű palacsinta tésztát kapunk, amit félreteszünk 10 percre pihenni.
A szósz elkészítése:
A mézet összekeverjük a ketchuppal és a szezámmaggal, állni hagyjuk.
A csirkemell elkészítése:
A csirkemellet tetszőlegesen kisebb csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd megsózzuk. Elővesszük az elkészített bundának való masszát és beleforgatjuk mindet. Egy serpenyőben felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Amikor kisültek, megforgatjuk a szezámmagos szószban. Ha mindennel kész vagyunk, akkor a tésztából és a bundázott csirkemellből is vegyesen, tányérokra szedve tálaljuk.
Tipp: bármilyen más zöldséget is párolhatunk a tésztához, mint például brokkoli, karfiol, új hagyma, paradicsom, természetesen ízlés szerint, ki mivel szereti.