Halloweeni boszorkányujjak

Ránézésre igen morbidnak tűnik de valójában egy nagyon finom mandulás kekszről van szó, amely Halloween ünnepén meghódítja a gyerekeket, sőt meglephetjük vendégeinket is, ezzel a jópofa, mókás, ízletes keksszel. Garantáltan ez a süti lesz, a buli fő sütije.


Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók 35-40 darabhoz:

12 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg porcukor, 2 egész tojás, csipet só, 25 dkg liszt, 35-40 szem egész mandula, 10 dkg darált dió vagy darált mandula

Elkészítése:

A lisztet, a diót/mandulát és a porcukrot a hideg vajjal/margarinnal és a tojásokkal alaposan összedolgozzuk. Amikor kész, akkor két egyenlő részre osztjuk a tésztát és gombócokká formázzuk. Az egyik fél tésztát 1-2 csepp zöld színű ételfestékkel színezzük, összegyúrjuk, majd mindkét tészta gombócot külön-külön folpackba csomagolva hűtőbe helyezzük 30 percre, hogy visszadermedjen a zsiradék. Ha letelt az idő kivesszük a hűtőből és mutatóujj nagyságú hengerré formázzuk őket. Az ujjak egyik végére helyezzük az egész mandulákat, picit belenyomkodjuk, ezek lesznek a körmök, majd éles késsel több helyen bemetszéseket ejtünk több helyen, hogy még élethűbbek legyenek. Amikor elkészültek, sütőlemezre sorakoztatjuk és ismét hűtőbe tesszük 20 percre. Amíg a tésztát a hűtőben pihentetjük, a sütőt 170 fokra előmelegítjük, majd betesszük a sütőlemezt és 10-15 perc alatt készre sütjük. 

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...