12 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg porcukor, 2 egész tojás, csipet só, 25 dkg liszt, 35-40 szem egész mandula, 10 dkg darált dió vagy darált mandula
Elkészítése:
A lisztet, a diót/mandulát és a porcukrot a hideg vajjal/margarinnal és a tojásokkal alaposan összedolgozzuk. Amikor kész, akkor két egyenlő részre osztjuk a tésztát és gombócokká formázzuk. Az egyik fél tésztát 1-2 csepp zöld színű ételfestékkel színezzük, összegyúrjuk, majd mindkét tészta gombócot külön-külön folpackba csomagolva hűtőbe helyezzük 30 percre, hogy visszadermedjen a zsiradék. Ha letelt az idő kivesszük a hűtőből és mutatóujj nagyságú hengerré formázzuk őket. Az ujjak egyik végére helyezzük az egész mandulákat, picit belenyomkodjuk, ezek lesznek a körmök, majd éles késsel több helyen bemetszéseket ejtünk több helyen, hogy még élethűbbek legyenek. Amikor elkészültek, sütőlemezre sorakoztatjuk és ismét hűtőbe tesszük 20 percre. Amíg a tésztát a hűtőben pihentetjük, a sütőt 170 fokra előmelegítjük, majd betesszük a sütőlemezt és 10-15 perc alatt készre sütjük.