Kávékoktél

A kávé koktél egy nagyon izgalmas és csodálatos látvány, az ízéről nem is beszélve. Lágy, selymes és gyorsan elkészíthető. Kávéimádóknak kötelező a recept kipróbálása.


Elkészítési idő: 30 perc 

Hozzávalók a kávékrémhez 2 személyre:

1,5 dl hideg víz, 3,5 dkg instant kávé, 1,5 dkg porcukor

Elkészítése:

A 1,5 dl vizet 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük, mivel igazán hideg vízre van szükség. Ha jól lehűlt a víz, akkor egy magas falú edénybe beletesszük a cukrot, a kávét, majd felöntjük a hideg vízzel és kézi habverővel krémes állagúra verjük. A krém akkor jó, ha már megtartja a formáját.

Hozzávalók a kávéhabhoz 2 személyre:

1,5 evőkanál instant kávé, 1,5 evőkanál forró víz, 1,5 evőkanál kristálycukor 

Elkészítése:

A kávét, a forró vizet és a kristálycukrot egy tálba tesszük és robotgép segítségével habbá verjük, ez körülbelül 20 percig is eltarthat. 

Összeállítása: 

Főzünk egy 2 személyes erős eszpresszó kávét, amit langyosra hűtünk. Előveszünk 2 db magas falú kávés poharat és 2 evőkanál főzött kávét kanalazunk a poharak aljára, erre helyezzük a kávékrémet, ennek a tetejére a kávéhabot ízlés szerinti mennyiségben, majd felvert tejszínhabbal és egész kávészemekkel díszítjük.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...