Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók a piskótához:
4 db egész tojás,
4 evőkanál kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 evőkanál liszt,
1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
0,5 csomag sütőpor,
1 csipet só
Elkészítése:
A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és kakaóporral, majd hozzászitáljuk a felvert masszához és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített 170 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
A tepsi mérete 20x30 cm-es.
Hozzávalók a krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
3 evőkanál kristálycukor,
12 dkg margarin,
50 dkg cukrozott gesztenyemassza
15 ml rumaroma
Elkészítése:
A pudingport a tejjel és a kristáycukorral simára keverjük és sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, a gesztenyepürét,xa rumaromát és együtt krémmé dolgozzuk.
Hozzávalók a tetejére:
2,5 dl hulala tejszín, 0,5 csomag habfixáló és csokireszelék A tejszínt kemény habbá verjük.
Összeállítása:
A kihűlt piskótára rákenjük egyenletesen a krémet, majd a tejszínhabot és csokoládét reszelünk a tetejére. Hűtőbe helyezzük legalább 2 órára, majd felkockázzuk és kínáljuk.
