Hozzávalók 6-8 főre:
50 dkg háztartási keksz (ez lehet darált is), 25 dkg margarin, 2 dl tej, 20 dkg nádcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 20 ml rumaroma
Hozzávalók a tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót.
A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg a cukor teljesen elolvad benne és ezt a langyosra hűtött tejes egyveleget a kekszhez adjuk, a rumaroma kíséretében. Alaposan összedolgozzuk és a masszát egy sütőpapírral bélelt (körülbelül fél gáztepsinyi méretű) tepsibe egyengetjük és hűtőben 1-2 órán át dermesztjük.
A darabokra tört csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és bevonjuk vele a tészta tetejét, majd megvárjuk, amíg a csokimáz is megdermed és csak azután szeleteljük.
