Omlós áfonyás pite

 


Elkészítési idő: 50 perc

A sütőforma mérete: 26 cm átmérőjű kerek sütőforma

Hozzávalók a tésztához:

15 dkg szobahőmérsékletű margarin

10 dkg krikristálycukor

2 db egész tojás

17 dkg liszt 

1 teáskanál vanília aroma 

0,5 tasak sütőpor

csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

30 dkg megtisztított áfonya de lehet bármilyen idény gyümölcs 

Elkészítése:

A margarint a kristálycukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább verjük. Utána hozzászitáljuk a lisztet 2 részletben és még tovább verjük, olyan igazi krémesre. Majd hozzáadjuk a vanília aromát, a sütőport és a csipet sót. Jó alaposan összedolgozzuk. A sütőformát margarinnal kikenjük, vékonyan megszórjuk liszttel és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen eloszlatjuk, majd elhelyezzük benne az áfonya szemeket. Előmelegített 160 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük, megszórjuk porcukorral, felszeleteljük és kínáljuk.

Gumisüti

Elkészítési idő:  2,5-3 óra, 20x30cm-es tepsihez, 8-10 személyre Hozzávalók összesen:  5 dl natúr joghurt,  2 db citrom leve,  6 db tojás,  ...