Elkészítési idő: 50 perc
A sütőforma mérete: 26 cm átmérőjű kerek sütőforma
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg szobahőmérsékletű margarin
10 dkg krikristálycukor
2 db egész tojás
17 dkg liszt
1 teáskanál vanília aroma
0,5 tasak sütőpor
csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
30 dkg megtisztított áfonya de lehet bármilyen idény gyümölcs
Elkészítése:
A margarint a kristálycukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább verjük. Utána hozzászitáljuk a lisztet 2 részletben és még tovább verjük, olyan igazi krémesre. Majd hozzáadjuk a vanília aromát, a sütőport és a csipet sót. Jó alaposan összedolgozzuk. A sütőformát margarinnal kikenjük, vékonyan megszórjuk liszttel és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen eloszlatjuk, majd elhelyezzük benne az áfonya szemeket. Előmelegített 160 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük, megszórjuk porcukorral, felszeleteljük és kínáljuk.

