Belga csokoládés kocka

Elkészítési idő: 12 óra hűtőztetéssel

Hozzávalók a tésztához:

73 dkg finomliszt

10 dkg sütőmargarin

3 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor

1 csomag sütőpor

1 kávéskanál szódabikarbóna

25 dkg porcukor

2 egész tojás

1,5 dl tej

pici só

Hozzávalók a krémhez:

1 liter tej

3 csomag 

3 csomag Dr. Oetker Prémium belga csokoládés pudingpor

5 -7 evőkanál cukor

25 dkg vaj

3 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor

0,5 dl rum

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 30 percet fóliába csomagolva pihentetjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk, egyenként 30x35 cm nagyságúra kinyújtjuk és 160 fokon 10 perc alatt, sütőpapírral ellátott tepsi hátulján kisütjük és kihűtjük.

A krém elkészítése: 

Dr. Oetker Prémium belga csokoládés pudingporokat a cukorral összekeverjük, és a tejben sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverünk 3 evőkanál kakaóport, 25 dkg vajat és 0,5 dl rumot. Megkóstoljuk és ha szükséges még hozzáadunk egy kevés cukrot és hagyjuk kihűlni. Ha minden alaposan kihűlt, akkor egy tálcára helyezve megkenjük a lapokat egyformán krémmel. Fóliába csomagoljuk a süteményt és egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Le is súlyozhatjuk a tetejét, hogy még egyenletesebbek legyenek a lapok. Másnap elővesszük, kicsomagoljuk és olvasztott étcsokoládéval leöntjük a tetejét, majd dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Kockákra szeleteljük és kínáljuk.

Vaníliás csigák

Elkészítési idő: 2 óra  Hozzávalók a tésztához : 60 dkg liszt  2,5 dkg élesztő  1 mokkáskanál só  3 evőkanál kristálycukor  10 dkg margarin ...