Elkészítési idő: 12 óra hűtőztetéssel
Hozzávalók a tésztához:
73 dkg finomliszt
10 dkg sütőmargarin
3 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg porcukor
2 egész tojás
1,5 dl tej
pici só
Hozzávalók a krémhez:
1 liter tej
3 csomag
3 csomag Dr. Oetker Prémium belga csokoládés pudingpor
5 -7 evőkanál cukor
25 dkg vaj
3 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
0,5 dl rum
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 30 percet fóliába csomagolva pihentetjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk, egyenként 30x35 cm nagyságúra kinyújtjuk és 160 fokon 10 perc alatt, sütőpapírral ellátott tepsi hátulján kisütjük és kihűtjük.
A krém elkészítése:
A Dr. Oetker Prémium belga csokoládés pudingporokat a cukorral összekeverjük, és a tejben sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverünk 3 evőkanál kakaóport, 25 dkg vajat és 0,5 dl rumot. Megkóstoljuk és ha szükséges még hozzáadunk egy kevés cukrot és hagyjuk kihűlni. Ha minden alaposan kihűlt, akkor egy tálcára helyezve megkenjük a lapokat egyformán krémmel. Fóliába csomagoljuk a süteményt és egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Le is súlyozhatjuk a tetejét, hogy még egyenletesebbek legyenek a lapok. Másnap elővesszük, kicsomagoljuk és olvasztott étcsokoládéval leöntjük a tetejét, majd dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Kockákra szeleteljük és kínáljuk.