Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet karaj
6 gerezd fokhagyma
4 púpozott evőkanál mustár
3 evőkanál olívaolaj
5 evőkanál liszt
4 db tojás
15 dkg reszelt trappista sajt
30 dkg tejföl
ízlés szerint só, bors,
0,5 liter étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint és állni hagyjuk. Addig elkészítjük a pácot. A fokhagymát apróra zúzzuk, hozzáadjuk a mustárt és az olívaolajat, alaposan összekeverjük és 15 percet állni hagyjuk. Ha letelt az idő a húsokat konyhai kenőecsettel alaposan bekenjük a páccal, majd fóliával letakarva behelyezzük a hűtőbe 1 órára.Ha az első kettő kisült egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és még forrón bőven megkenjük tejföllel és megszórjuk sajttal, hogy szépen ráolvadjon. Ne sajnáljuk a tejfölt, mert így lesz igazán krémes állagú rajta a sajtos feltét.
Ha mindegyik elkészült és tepsin sorakozik, akkor előmelegítjük a sütőt 160 fokra és körülbelül 5-6 perc alatt összemelegítjük.
Köretnek burgonyapüré, rizs vagy saláta kitűnő választás.
