Fokhagymás-mustáros, illetve sajtos-tejfölös karaj párizsiasan

Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet karaj 

6 gerezd fokhagyma

4 púpozott evőkanál mustár 

3 evőkanál olívaolaj 

5 evőkanál liszt

4 db tojás

15 dkg reszelt trappista sajt

30 dkg tejföl

ízlés szerint só, bors, 

0,5 liter étolaj a sütéshez 

Elkészítése: 

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint és állni hagyjuk. Addig elkészítjük a pácot. A fokhagymát apróra zúzzuk, hozzáadjuk a mustárt és az olívaolajat, alaposan összekeverjük és 15 percet állni hagyjuk. Ha letelt az idő a húsokat konyhai kenőecsettel alaposan bekenjük a páccal, majd fóliával letakarva behelyezzük a hűtőbe 1 órára. 
Addig a tojásokat felütjük egy tálba, felverjük enyhén megsózzuk. Egy másik tálba mérjük a lisztet. Ha letelt a pác idő, akkor kivesszük a hűtőből a húsokat , amelyeket először a lisztbe forgatjuk, majd utána a felvert tojásba. 
Egy serpenyőbe öntjük az olajat és közepes lángon sütjük meg a húsokat, egy sütésre 2 db legyen a serpenyőben, hogy kényelmesen át tudjon sülni. 

Ha az első kettő kisült egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és még forrón bőven megkenjük tejföllel és megszórjuk sajttal, hogy szépen ráolvadjon. Ne sajnáljuk a tejfölt, mert így lesz igazán krémes állagú rajta a sajtos feltét. 

Ha mindegyik elkészült és tepsin sorakozik, akkor előmelegítjük a sütőt 160 fokra és körülbelül 5-6 perc alatt összemelegítjük.

Köretnek burgonyapüré, rizs vagy saláta kitűnő választás.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...