Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 50-55 db kiflihez:
50 dkg finomliszt
10 dkg sertészsír
2 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
3 evőkanál porcukor
1 db tojássárgája
...továbbá ízlés szerint bármilyen töltelék, túró, szilvalekvár, mogyorókrém, dió illetve mák és porcukor a szóráshoz
Hozzávalók a túrós töltelékhez:
40 dkg tehéntúró
8-10 dkg kristálycukor
2 evőkanál búzadara
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
Egy keverőtálba mérjük az összes hozzávalót és alaposan összekeverjük.
Elkészítése:
A tejfölt mikrohullámú sütőben langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és jól elkeverjük. Egy kelesztőtálba tesszük az összes hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarva 40 percet kelesztjük. Ha megkelt 6 egyenlő részre osztjuk, majd gombóccá formázzuk. Egyenként kinyújtjuk 3 mm vastagságú kör alakúra. A kört 8 egyenlő háromszögre vágjuk egy pizzavágó segítségével és mindegyik háromszög szélesebb részére teszünk 1 teáskanálnyi túrós tölteléket és kifli alakúra feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, nem kenjük le a tetejüket semmivel és előmelegített 160 fokos sütőben kb 10-15 percig sütjük. Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.